tirsdag 3. desember 2013

Stiklingen av Audur Ava Òlafsdòttir

Lobbi er 22 år gammel. Han er faren til et lite barn, Flòra Sòl. Hun er ganske søt selv om hun ikke har så mye hår. Han har vært og sagt farvel både til datteren og moren. Han kjenner ikke moren til datteren sin, de var kun sammen en kort stund en natt. Det han husker best er at bladene i drivhuset kastet skygger på kroppen hennes. Og så ble det et barn!
Han tar farvel med faren og tvillingbroren også, og så starter han på den lange veien mot den berømte klosterhagen et sted i Syd-Europa.
Først en flytur, så en lang biltur hvor han overnatter tilfeldige steder og treffer tilfeldige mennesker, helt til han endelig er framme. Det er en liten by høyt oppe i fjellene hvor pater Thomas venter på han. Han gjør seg kjent i den lille byen og begynner etter hvert å forstå litt av det helt lokale språket og ikke minst jobber han hardt for å få orden på klosterhagen.
Men en dag får han brev fra moren til barnet, Anna, hun vil at han skal ta hånd om datteren mens hun studerer. Han kan jo ikke nekte, kan han vel? Og han vil jo gjerne være en far for datteren. Så derfor står de der en dag, moren og datteren, og livet hans har enda en gang tatt en usving.
Stemningsfull og nydelig fortelling. Boka står på voksenavdelingen, men passer også for voksen ungdom som liker en bra bok .
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: