tirsdag 10. desember 2013

Oddingen av Stefan Bachmann

I den gamle byen Bath i England begynte det en dag å falle svarte fjær fra himmelen. Mer og mer falt det,- helt til det en natt kom en vanvittig larm, og neste morgen var hele Bath borte. Alt som lå igjen var ruiner. De underjordiske var kommet til England.

Etter krigen mellom vettene og de engelske soldatene blir det våpenhvile, og menneskene og de underjordiske forsøker å leve og styre landet sammen. Men ikke alle er like fornøyde med det. Den unge politikeren Arthur Jelliby oppdager at det foregår noe mystisk i parlamentet. Noen sender avgårde meldinger med automatiske brevduer. Og i Bath lever en liten gutt, Bartholomew, i skjul. Han er en odding, halvt menneske og halvt alv. Han oppdager at stadig flere oddingbarn forsvinner. En dag han spionerer på en merkelig dame som har dukket opp i gaten, blir han oppdaget. Og brått er livet hans i fare.

Denne boken er skrevet som en såkalt steampunk-roman. Det vil si at man blander en historisk epoke med teknologiske elementer og litt magi. Det gjør at historien føles litt som en blanding av historie, science fiction og fantasy. Den er veldig spennende, og jeg håper det kommer en fortsettelse snart!

Jeg vil lese denne

Ingen kommentarer: