fredag 6. desember 2013

Vindeltorn av Tone Almhjell

Lin sørger. Hun sørger over at de har flyttet fra Sommerhjell og til byen. Og hun sørger over tapet av sin beste venn, Rufus.
Hun fant Rufus i skogen ved Sommerhjell, en liten musunge av rasen Gråsidemus. Han ble en venn som var med henne overalt og han ble selvsagt også med til byen, men han trivdes ikke noe bedre enn Lin gjør. Og nå er han død. Lin går ofte til korset over graven hans i bakgården og snakker til han.
En kveld hun ser lysglimt på himmelen finner hun ei pakke med to nøkler. Den ene står det kjeller på, den andre Vindeltorn. Vindeltorn! Kun bestevennen Niklas fra Sommerhjell vet om det navnet! Har han sendt henne en pakke?
Hun låser seg inn i kjelleren og finner mange utstoppede dyr og innerst på kjellerveggen noe som kanskje kan være et nøkkelhull til. Hun prøver nøkkelen og vips befinner hun seg i et vinterland og hun er presset inn mot tett, glatt pels. Hun kjenner igjen lukten av Rufus, han lever! Og han er svær, like høy som Lin. Han bor her i Sylverdalen, landet som er befolket av alle kjæledyrene som noen elsket og fortsatt savner inderlig!
Og her starter den fantastiske reisen der Lin, som en ekte Vindeltorn, blir satt på en utrolig vanskelig prøve for å redde Sylverdalen og alle dyrlingene som bor der! Vi møter den onde Figenskar, Vinterfyrsten, Markgreven og mange andre, og vi møter marene som er skapt av barns verste mareritt.
Dette er norsk fantasy som funker og det liker vi!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: