onsdag 11. desember 2013

Den onde arven av Thomas Enger

Det er ikke så greit å være ei jente på 16 og bo sammen med bestefaren på 77. Det skjer ikke så mye, liksom. Julie tråkker rundt med en gammel, skrøpelig sykkel og har hverken kule klær eller mobil! Faren til Julie  forsvant for 15 år siden, moren taklet det dårlig, ble fjern og rar og er på et pleiehjem.
Denne dagen er Julie ekstra sliten og lei og legger en lapp til bestefaren om at hun går en tur i skogen, mulig hun overnatter. Hun går langt og får etter hvert se et underlig rødt lys i skogbunnen. Hun graver for å finne ut hva det er og plutselig gir bakken etter under henne og hun er fanget i et hull i bakken! Men den glødende tingen viser seg å være en merkelig penn som gir henne superkrefter.
Kreftene hun får varer en stund og det forandrer alt på skolen. Hun tør ta igjen med de verste bøllene og "ser" deres innerste hemmeligheter. Men hun forstår fort at andre er på jakt etter den glødende pennen, at den har en forbindelse til fortiden og farens forsvinning og at både hun selv, bestefaren og andre hun har kontakt med plutselig er i livsfare.
Boka er en miks av fantasy, thriller og krim!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: