torsdag 12. desember 2013

Jobb for tøffe gutter av Per Knutsen

Eirik er en pinglete Oslogutt som er redd for alt. Han flytter med moren og faren til et sted i Nordland der
faren skal jobbe som prest og moren som lærer. Eirik går på oppdagelsesferd i den gamle prestegården de har flyttet inn i. Han oppdager en luke som er spikret igjen og lurer på hva som kan skjule seg der. Luka er umulig  å få opp for Eirik, og heller ikke foreldrene klarer det. Den forrige presten Torhild Fryd kommer innom og foreslår at de henter bygdas sterkeste mann, Bosse Lindstrøm, for å gjøre jobben. Han kommer sammen med sønnen sin Allan. Bosse og Allan får opp luka, men den er så smal at bare Eirik og Allan klarer å smyge seg opp og inn på loftet. Og hva finner de? Jo noen gamle brennvinsflasker som visstnok stammer fra tyskerne som var der under 2.verdenskrig. De blir enig om å holde det hemmelig for de voksne,  og sier at det bare er noen gamle aviser fra krigen som ligger der.

Brennvinsflaskene er starten på en vill historie som inkluderer ulovlig kjøring med moped, møte med noen ganske skumle fylliker og søte jenter. Allan og Eirik finner nemlig ut at brennvinsflaskene er mye verdt. De planlegger å selge flaskene og kjøpe seg moped. Men så enkelt er det ikke!

En lettlest bok som passer fra 11 år og oppover selv om hovedpersonen er 13. Spennende og actionfylt, men litt mye beskrivelser av hvor redd Eirik er i mange situasjoner. Men han blir tøffere etterhvert!

Jeg vil låne boka.


           

Ingen kommentarer: