tirsdag 4. september 2018

Drop out av Anette Münch

Katia og Madelene har fått låne skolens  musikkrom for å øve. De har øvd hver dag i flere uker, koffertene er pakket og i morgen drar de til New York og den store sjansen deres på Nordic Music Festival!
Så blir alt snudd på hodet i det tre maskerte menn stormer inn i øvingslokalet. Jentene blir jo livredde og lurer på hva som skjer? Det viser seg at guttene har tenkt å sprenge skolen i lufta. Det at jentene var der blir bare en belastning for guttene, de hadde absolutt ikke planlagt en gisselsituasjon.
Madelene får sendt ut en melding på bloggen sin før de tar telefonen hennes, og brått får alle vite at politiet er på vei. det stresser situasjonen enda mer!
Etter hvert som kvelden går og mens guttene kobler og fester dynamitten, får vi vite mer om hver og en av disse ungdommene. Alle har hemmeligheter og ulik agenda, både for selve handlingen og  mht personlige og familiære problemer. Også jentene har ulike tanker om den reisen de var i ferd med å legge ut på.
Jeg har alltid likt Annette Münch`s måte å skrive på. Hun gjør grundig forarbeid og hun finner temaer som angår unge mennesker. Denne boka er ikke noe unntak. Har finner du usikkerhet,utilstrekkelighet og spiseforstyrrelser. Det er spark både til foreldre som er altfor opptatte av egen karriere, til skolen som er så teoretisk at den skaper tapere og om bloggere som blir så selvopptatte at de ikke enser verden rundt seg. Et spark også til media og journalistenes pågåenhet som iblant kan gjøre politiets oppgaver vanskelige.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: