fredag 31. august 2018

Ingenlund - Morrigans forbannelse av Jessica Townsend

Vi treffer Kråkh-familien under begravelsen til Morrigan, den elleve år gamle datteren. Men la oss spole litt tilbake, det er ikke sikkert at Morrigan er død..
Tre dager tidligere var Morrigan absolutt levende. Hun var tilstede ved det månedlige møtet mellom faren, Korvus Kråkh og saksbehandleren som kom med alle de forferdelige tingene de mente Morrigan hadde stelt istand i det siste. Morrigan var er forbannet barn, hun og en håndfull andre barn i landet. Alt som gikk feil i Sjakkelfoss, byen familien Kråkh bodde i, fikk hun skylden for. Folk som falt og brakk et bein, en katt som døde eller andre ulykker og uhell. Og så måtte faren betale erstatning. Noe som ikke gjorde at hverken faren eller stemoren liker Morrigan særlig godt.
Som alle de forbannede barna, vet de at så snart verden går inn i aftentid vil de dø,  og den tidsepoken kommer tidligere enn noen forventet. Plutselig er det kvelden og slutten nærmer seg, men samme natt bli en konvolutt stukket innunder døren hennes. Hun har fått et bud, om hun skriver under vil hun få leve. Og selv om Røyk- og skyggejegerne nesten får tak i henne, er det kaptein Jupiter Nord som vinner og med den åttebeinte  Araknopoden fører han dem trygt til Ingenlund og hotellet Devkalion.
Mange snodige gjester bor fast på hotellet og kort tid etter at Morrigan har kommet til landet feirer de den nye tiden; Morgentid. Feiringen starter, for hennes del, med at hun må hoppe fra taket på hotellet med sin nye, svarte oljelerretsparaply.
Ingenlund er et fantastisk eventyr fra begynnelse til slutt med passe mengder magi, spenning, vennskap, fantasi, galskap, ondskap og mange fargerike personligheter. Anbefales!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: