tirsdag 24. mars 2015

Big Game - Jakten er i gang av Dan Smith

Oskari blir snart 13 år og han og faren har lenge forberedt den store prøven. Den går ut på at gutten, som nå skal bli mann, må klare seg et døgn i villmarka alene OG han må komme tilbake med et jakt-trofe. Noen av guttene har kommet tilbake med ryper, eller fisk, mens andre har kommet med store dyr, som f.eks hjort. Faren hans er den råeste av alle, da han hadde den store styrkeprøven sin kom han tilbake med en bjørn!
Hverken faren, gutten eller de andre innbyggerne i landsbyen har særlig tro på at Oskari skal kunne imponere. Han er liten og spinkel, han sliter med å spenne farens bue, selv om han har trent mye og båret den store buen på alle turene deres i det siste. Buen han må bruke under prøven er enda større og han klarer ikke spenne den helt opp, men, under sterk tvil får han lov til å sette seg på firehjulingen og starte på den store prøven.
Det går ikke så lang tid før han blir utsatt for et ganske alvorlig uhell og så begynner ting å skje. Uten å røpe for mye kan jeg si at Oskari ramler opp i virkelig store ting inne i skogen i Finland, ting som involverer både helikoptre og soldater, og at han overrasker alle med det helt spesielle trofeet han kommer tilbake med!
Denne boka blir film og kommer snart på kino!
Jeg vil låne denne

1 kommentar:

Anonym sa...

epic gamer moment