mandag 27. april 2015

Gresshoppejungel av Andrew Smith

Austin er en gutt som bor i en bitteliten by i Iowa. Han og bestevennen  Robby tilbringer tiden med å skate, røyke og kjøre rundt i pickupen til Robby. Austin er kjæreste med Shannon, men noen ganger lurer han på om han kanskje elsker Robby også.
En kveld endrer alt seg. En halvgal vitenskapsmann hadde forskningssenter og fabrikk i byen på 1960-tallet. Fabrikken er lagt ned forlengst, men ved et uhell slippes et gjenglemt livsfarlig virus løs. Viruset forvandler de smittede til kjempestore insekter,- 1,80 meter høye knelere. Og knelere er kun opptatt av to ting; mat og sex. Austin, Robby og Shann finner en nedgravd silo som viser seg å være den gale vitenskapsmannens overlevelsessenter. Spørsmålet er om de, eller noen i det hele tatt, vil overleve når jorden tas over av kjempedigre insekter.

Dette er en historie som er vanvittig, utrolig, spennende, ekkel og litt morsom. Hovedpersonen Austin er ganske opptatt av historie, og historien hopper derfor litt fram og tilbake i tid når han forteller om opplevelsene og tankene sine. Men det er en artig bok, både for de som liker action og splætterhistorier og skumle dystopier.

Jeg vil lese denne.


Ingen kommentarer: