torsdag 11. september 2014

Skyggefødt av Jan Tore Noreng

Føler du for et skikkelig grøss av ei bok som ikke står på grøssere, men har spenning og grøss nok i massevis, så les denne!
Kalle, Jon, Andreas og Pia har rømt fra Vassmo, et "motherfucking behandlingshjem, fuckings institusjon av et jævla rottereir..." som Kalle sier, eller en institusjon for vanskeligstilt ungdom som er den andre definisjonen. Kalle har "fiksa" bilen, han kjører den og han er på en måte lederen. OG han er psyko i hodet, tenker Jon.
De lander, etter en hasardiøs kjøretur, på tunet til en nedlagt gård. Veggene er i ferd med å rase, men de må blir der ei stund og finner et rom som virker ok nok for i natt. De har mat , øl og sprit, det siste er det viktigste.
Sakte kryper uhyggen mot hver av dem og humøret til Kalle gjør det ikke lettere. Når han nekter å få Andreas på sykehuset etter at han fikk ødelagt beinet prøver Jon og Pia å starte bilen for å komme seg vekk, men det går ikke, bilen rikker seg ikke. Noen har tuklet med den. Kalle? Eller er det andre her? Er det sant som Andreas sier at de må stelle pent med de underjordiske? Det kan ikke stemme at sånne fins?
I tillegg til en creepy historie må du tåle et tøft språk, men gjør du det får du deg garantert en skremmende stund med denne boka i neven.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: