onsdag 24. september 2014

De som ikke finnes av Simon Stranger

Det banker på vinduet til Emilie. Hun våkner og forstår ikke helt hva det er, men kikker ut og får se et fjes hun nesten hadde glemt. I hvert fall et fjes hun ikke hadde ventet å se her, i hennes hage, i Norge. Det er Samuel.
Hun har selvfølgelig ikke glemt han, hun har bare ikke tenkt så mye på han i det siste. Hun kan jo aldri glemme. Da hun var på ferie på Grand Canaria med familien var hun ute å løp. Da fikk hun se en båt med flyktninger. Noen var døde, noen levde. Samuel levde. Og Emilie hjalp han og de andre å finne et tomt hus de kunne gjemme seg i. Men de ble oppdaget og sendt tilbake til landet de kom fra. For Emilie ble det kun et møte med politiet før hun fikk reise hjem til Norge.
Nå har Samuel klart å flykte igjen og hele tiden har han tatt vare på lappen med Emilies adresse. lappen hun skrev før de skiltes på Grand Canaria. Men hvordan i all verden skal hun kunne hjelpe denne gutten som virker mye mer hard og tøff enn hun husket. Denne sultne gutten som i likhet med mange andre i dette landet er papirløs og dermed ikke finnes.
Tøff bok om et vanskelig tema!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: