fredag 14. februar 2014

Gullkalven av Ingeborg Kringeland Hald

Magnus bor på "Oslo`s beste vestkant" og har alt han trenger, men foreldrene mener han gikk langt over streken da han bestilte helikopter til skoleballet. Som straff skal Magnus være hos onkelen og tanten sin noen dager. De er skikkelig fattige, har hverken PC eller mobiltelefon og har knapt klær. I tillegg lever de som vikinger, noe han også må gjøre mens han er der. Første prøvelse blir å legge bort de fine merkeklærne og kle på seg noen dustete vikingklær.
Men etter som dagene går finner Magnus seg til rette i Vikingverdenen, selv om han og fetteren Loke ikke akkurat er bestevenner. Faktisk opplever han mer spenning her enn han har gjort på lenge og da den store laiven starter på kirkegården en dag med tåke og naturtro rekvisitter blir det mer spennende enn han skulle ønske.
Dette er en historisk spenningsroman fra slutten av folkevandringstiden med sagnet om Augvald og Audhumla på Avaldsnes som ramme.  Ei tid hvor folk trodde på gudene Odin og Tor og hvor sverdkamper var helt vanlig.
Jeg vil lese denne

Ingen kommentarer: