tirsdag 5. juli 2011

Gutter, glitter og gulltråd av Sophia Bennett

Denne boka starter med at Miss Teen åpner dørene for å selge Crow`s High Street kolleksjon. Crow er en suksess, men hun er livredd menneskemengden som trykker på dørene før de åpnes og stikker seg vekk så snart det er mulig.
Det kommer selvfølgelig skjær i sjøen og det største skjæret heter: "Vi kødder ikke" som er en liten organisasjon som jobber for en mer rettferdig verden. De mener å ha bevis for at Miss Teen bruker små barn i India til å sy klær for seg, også klærne Crow designer. Edie, som er den som har fått pepper fra disse folkene på bloggen sin, er knust. Lederen for Miss Teen sier at det ikke stemmer, men tenk om.... Det ender med at Noonie, Crow, Edie og broren Harry reiser til Mumbai i India for å finne ut mer. Og det viser seg at fabrikken er flott, ingen barn å se, det er lyst og trivelig. Men så møter de noen på gata som har en historie å fortelle.
Andre ting som skjer i boka; Jenny får en stor rolle på teateret, Nonie dater en superkjekk balettdanser som heter Alexander, som er sykt dårlig til å kysse, Edie blir venn med Phil i "Vi kødder ikke"-gjengen og Crow får masse inspirasjon til en ny kolleksjon i India. den første boka om disse jentene heter "Tråder".

Ingen kommentarer: