tirsdag 5. mars 2019

Pyramidemysteriet av Hanne Kristin Rohde

Når Astrid ser et blått blink over hodet sitt er det noe hun bør være oppmerksom på. Denne natten er det hesten, Rocky, hun tenker på da hun våkner av lyset. Hun får vekket faren og sammen reiser de til stallen midt på natten. Det var akkurat i tide til kanskje å redde hesten hennes.
Det viser seg at Rocky har fått i seg noe giftig, medisiner eller noe, og han blir sendt til veterinærsykehuset.
Bestevennen, utenom Rocky er Yusuf og sammen bestemmer disse to seg for å undersøke stallen nærmere for om mulig å finne spor som kan hjelpe dem å forstå hva Rocky har fått i seg.
Først finner de noe plast i boksen til Rocky, en plast som lukter søtt og rart. Og de finner en enslig øredobb, som de gir til Rita, hun som jobber i stallen. Akkurat det viser seg å være en tabbe og Astrid blir utsatt for trusler fra en klassevenninne. Men hvorfor er Marie så bekymret for den øredobben?Hun vil jo lett få den tilbake av Rita? Og hvorfor har Rita plassert alle de blomstene i mørket, bak traktoren inne på låven?

Serien heter Blålys og dette er første boka. Serien henvender seg nok til større barn/ungdom og passer fint for de som liker Clue-serien til Lier Horst. Denne første boka er enkel og ganske lett å lese.
Jeg vil låne denne


Ingen kommentarer: