mandag 18. juni 2018

Heksenatten av Alexander Løken

Mørkekjøring. Tvillingene Nathaniel og Ada og bestevennen til Nathaniel, Kolbjørn. Det snør stadig tettere og plutselig ser de tre mennesker foran et veltet tre. Bilen skrenser og så står de bom fast. Tvillingene er uskadde, Kolbjørn blør og kjørelæreren er bevisstløs.
Nathaniel tilbyr seg å løpe opp til nærmeste hus. Han er kald og våt, men blir bedt inn. Han forteller at de har vært utsatt for en ulykke, noe de som bor der allerede vet... og det er noe rart med øynene til damen, Celeste, Nathaniel føler seg helt hypnotisert. Og da han våkner er han innesperret i et mørkt rom og det lukter helt avskyelig.
Ada og Kolbjørn stusser over at Nathaniel ikke kommer tilbake, de må klare seg selv og sleper den bevisstløse kjørelæreren med seg til huset. De blir ønsket velkommen, får nydelig mat og etter hvert får de forklaringen; menneskene her er hekser, de er mange hundre år og Celeste lever av tenner. Det viser seg at Ada er den nye heksemesteren, den som skal vekke til live en heks som ble brent på bål i Finnmark i 1662.
Grøss og gru, hekserier og trolldom, i denne boka skjer det noe hele tiden og alt er like creepy.
Jeg vil låne denneIngen kommentarer: