torsdag 6. oktober 2016

Glass-sverdet. Fall på kne - eller blø av Victoria Aveyard

Mare, eller Lynjenta  som hun nå kalles, våknet først i en fengselscelle, så ombord på et tog,  for å avslutte reisen i en undervannsbåt. Målet er Tøkk, ei øy hvor familien hennes, eller i hvert fall noen av dem, er samlet.
Da de kommer fram finner de ut at øysamfunnet er ledet  av en grusom mann, Obersten. Cal, sølving-prinsen, blir tatt til fange umiddelbart og satt i ei celle under vann.
Mare selv trenger å hvile ut etter flukten fra slottet, men hun vet også at de må jobbe raskt om de skal redde de andre nyblodingene, som hun kaller dem. De er rødinger med spesielle egenskaper som henne selv og broren, mennesker monster-kongen Manel jakter på for å drepe. De er sterke, ja nærmest uovervinnelige, med egenskaper som f.eks ekstrem klarsynthet, fotografisk hukommelse eller evnen til å få planter, dyr, og mennesker til å visne og dø!
Purpurgarden  må finne dem og få dem med seg før Manel rekker fram, og Lynjenta Mare vet  at hun kanskje ikke kan stole på noen, selv ikke barndomsvennen Kilmer eller sin nærmeste familie. Og hvem har hun selv blitt til som dreper andre mennesker uten å nøle?
Denne boka er enda tøffere enn den forrige, det er revolusjon, krig og død.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: