tirsdag 25. oktober 2016

Danielle av Ida Jackson

"Hei, Oslo, hvorfor er du så jæskli våt og kald og glatt og full av idioter? Hvorfor er du så møkkete og trang og grå? Hvorfor har du latt Olav Thon voldta deg med en zillion kjøpesentre og hotellbygg?"

Danielle er på vei hjem fra en sykt mislykka fest. En fest som fikk åpnet øynene hennes for hvem (eks)kjæresten hennes egentlig er. Hun er sint og høy på både adrenalin og andre ting der hun stavrer seg hjem på glatta med kort skjørt, lilla fuksepels, platå-støvletter og spjæra strømpebukse etter et fall på isen.
Hjemme er det ingen, moren hennes er ute og det er like greit. Danielle hater og elsker den dysfunksjonelle moren og forsvarer henne så godt hun kan. Hun har det tross alt bedre enn bestevenninnen Ellinor, hennes mor er helt ute og Ellinor må passe alle småsøskena så de ikke blir tatt av Barnevernet.
Danielle elsker Oslo, hun er smart på sin egen, rufsete, kunstneriske måte. Hun tar for seg av livet, men mangler nettverk. Noe hun etter hvert får i denne boka som er en herlig blanding av politikk, galskap, kriminalitet, humor, alvor, sex og vennskap.

Ingen kommentarer: