fredag 27. mai 2016

En annen dag av David Levithan

Rhiannon lever et ganske normalt, kjedelig liv. De fleste dager er like. Kjæresten Justin er stort sett ok, men kan ofte være humørsyk og skikkelig kjip. Rhiannon har overbevist seg selv om at hun ikke fortjener noe annet.
Men en morgen er Justin plutselig helt annerledes. Han ser på henne på en helt ny måte. De skulker skolen og drar på tur til stranden, prater, synger, ler. En perfekt dag. Og Rhiannon håper at dette er starten på noe nytt. Men neste dag er Justin den "gamle" seg igjen. Like fjern og furten. Og han husker ingenting av den perfekte dagen. Rhiannon er forvirret og lei seg.
Så en dag blir Rhiannon kontaktet av en totalt fremmed. Han forteller at den Justin som hun hadde en perfekt dag med ikke var Justin. Ikke egentlig. Det var en annen som tilbragte en dag i Justins kropp. A har levd hele livet sitt på den måten. Hver dag våkner hen i en ny kropp. Og nå har A forelsket seg i Rhiannon.
Går det an å elske en som forandrer utseende hver dag? Å bare elske personen inni?

Denne boken er en frittstående fortsettelse av Hver dag, som hadde A som hovedperson. Bøkene kan godt leses hver for seg. Jeg liker begge to veldig godt. De handler om hvor fint, og fælt, det kan være å være forelsket og om gode og dårlige vennskap.

Jeg vil lese denne

Ingen kommentarer: