tirsdag 1. mars 2016

Audrey ut av mørket av Sophie Kinsella

Audrey er 14 år gammel og lever livet sitt innendørs, alltid med mørke solbriller på. Det har hun gjort det siste halve året. Hun har sosial angst, og klarer ikke å treffe eller kommunisere med andre enn familien sin. Og dr. Sarah - terapeuten hennes som oppmuntrer henne til å utfordre seg selv. Det som skjedde for et halvt år siden, som gjorde Audrey syk, orker hun ikke å snakke om. Men det hadde noe å gjøre med noen av jentene på skolen som bestemte seg for å gjøre Audreys liv til et helvete.
Moren til Audrey er engstelig for mye. Hun er redd for at Audrey aldri skal bli frisk. Og hun er overbevist om at Audreys storebror Frank er dataspillavhengig. Frank har en kompis, Linus, som han spiller mye sammen med. Linus ser og forstår Audrey og angstlidelsen hennes på en måte som ingen andre gjør. Og sakte men sikkert får han Audrey ut av huset, og gir henne små utfordringer som gjør at hun takler angsten sin bedre og bedre. Men det er en lang prosess å bli frisk, og innimellom er det ett skritt frem og to tilbake ....

Denne boken forteller på en veldig fin måte om hvordan det kan være å ha en angstlidelse. Men den handler også om familie, vennskap og kjærlighet. Og den har masse humor som gjør at boken blir lett å lese selv om temaet er alvorlig. Jeg likte den!

Jeg vil låne boken.

Ingen kommentarer: