torsdag 12. november 2015

Breakaway av Kat Spears

Denne boka er bra!
Vi treffer Jaz (Jason) etter at han kommer fra søsterens begravelse. Han fiksa dårlig den begravelsen. Skulle egentlig vært en av de som bar kista ut, men gikk helt i lås. Mario kom som en reddende engel og overtok. Fine Mario, bestis siden de var små gutter. Sammen med Chick og Jordie utgjør de en tight, liten gjeng.
Etter at Sylvia døde hadde det vært lett match for Jaz å få seg et ligg. Mange av jentene er ekstra søte mot han. Men han orker ikke involvere seg. Ikke før Raine dukker opp. Raine er annerledes med sære klær og flokete, rosa hår. Men Raine hører til i en annen liga, hun har bil, bor i svært hus, har rike foreldre. Jaz bor med moren sin og de har ikke alltid mat i huset. Leiligheten er trang og rotete og etter at søsteren døde er den skitten i tillegg. Men Raine og han er jo ikke kjærester, heller, de er bare  gode venner. For selv om de småkrangler hele tiden er de vel det?
Mario er på vei inn i et annet miljø. Han dropper skole, dropper soccer, dropper dem! Jordie er bare opptatt av Cheryl. Han har i grunnen aldri brydd seg. Og det er klart at Chick blir hengende etter når Jaz begynner å henge mer med Raine.
Dette er historien om en vennegjeng som er på vei til å gå i oppløsning, om forelskelser, depresjon, liv og død. Boka har bra språk, er både tøff og sår, eller brutal og ærlig som det står på vaskelappen,  og den har masse sprø humor!
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: