mandag 8. desember 2014

Skink no surrender av Carl Hiaasen

Vi er i USA. Richard er på stranda og venter på Malley, kusina si. De har en avtale om å treffes. Hun dukker ikke opp, men han blir ikke så bekymret. I stedet rusler han rundt blant de oppmerkede og freda skilpadde-redene til han får se ett han ikke så sist han var her. Det snodige er at han hører noen som puster og skilpadde-egg er ganske lydløse. Han får etter hvert øye på et sugerør som stikker opp fra sanden og napper det opp. Da går det ikke lenge før en fullvoksen mann spretter hostende og fresende fram fra sanden.
Denne snodige fyren, som senere viser seg å ha vært guvernør, har begravd seg selv levende for å ta en av de mest kjente skilpadde-egg-tyvene. Han er ikke blid, men det blir allikevel starten på et merkelig vennskap mellom dem.
Malley, kusina, viser seg å være forsvunnet og etter hvert forstår Richard at hun kanskje er forsvunnet mot sin vilje. Den eneste voksenpersonen som bryr seg er faktisk hans nye venn, som heter Clinton Tyree, og sammen reiser de ut på en slags road-trip for å finne jenta.
Hiaasen er opptatt av miljøvern, noe som alltid er tydelig i bøkene hans, men han skriver allikevel spennende og, ikke minst, morsomt!
Boka er på engelsk.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: