tirsdag 23. desember 2014

Et hjerte av glass av Aslak Dørum

Denne boka starter der den forrige sluttet, men det går fint å lese den selv om du ikke har lest den første. Amir og Olav traff hverandre på et skoleskip hvor de falt overbord i en storm og klarte å redde seg i land. Nå er de, sammen med moren til Amir og onkelen til Olav, på vei til Teheran for å lete etter faren til Amir. På veien blir skipet de er på tatt og de blir fanger hos piratene.
Etter noen dager i fangenskap får de hjelp til å rømme og blir snart plukket opp av et amerikansk krigsskip på vei til Dubai. For Olav og onkelen går det greit, men amerikanske myndigheter tror at Rashin, moren til Amir, er diamantsmugler og han og moren blir satt i varetekt. Men Olav og onkelen kan gå hvor de vil og de finner etter hvert spor etter faren til Amir, spor som fører inn i fjellene i Nepal.
På veien dit flyr de mot Pokhara da flyet styrter, men de kommer seg etter hvert inn i fjellene sammen med to brødre som er på jakt etter Shangri-La eller Agartha, noe de på en måte finner. Men de finner så mye mer og galskapen bare fortsetter.
Det er action fra første til siste side, litt for mye, kanskje, med slanger og nazister, diamantsmuglere og lykkejegere, men interessant at historien om Agartha faktisk finnes i den buddhistiske mytologien.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: