onsdag 3. juli 2013

Tschick av Wolfgang Herrndorf

Mike Klingenberg er 14 år og bor i en stilig villa i Berlin med en far som er nesten konkurs og en mor som er alkoholiker. Han drømmer om å bli sammen med Tatjana i klassen, men hun legger ikke merke til ham. En dag begynner det en ny gutt i klassen. Han er russisk, skulker mye og lukter ofte alkohol. Siden etternavnet hans er umulig å uttale kaller alle ham bare Tschick. Mike blir ikke klok på hva slags fyr han er. Er han kriminell eller bare dum?
Når sommerferien skal starte, må moren til Mike nok en gang på avrusning (eller skjønnhetsklinikken som hun kaller det). Faren til Mike har bestemt seg for å reise vekk med sekretæren sin, så Mike må klare seg selv i 14 dager. Første alenedagen dukker Tschick plutselig opp. Han har "lånt" en gammel Lada, og nå vil han ta med seg Mike på tur. Mike er ganske tvilende, men blir med likevel. De setter avgårde sørover i Tyskland, men for to 14-åringer i en stjålet Lada er det ikke bare enkelt å klare seg. De kræsjer bilen, flere ganger, og må stjele bensin for å komme videre. Og de møter masse merkelige, men som regel hyggelige, mennesker. Men til slutt går det helt galt ...

Denne boken er morsom og spennende og trist på en gang. Det er en historie om en vanvittig road trip, men også om vennskap.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: