søndag 12. mai 2013

Through dead eyes av Chris Priestley

Alex har hatt en tøff periode etter at moren plutselig reiste sin vei. Det har balla seg litt på skolen også, så nå tar han fri noen dager for å bli med faren på forretningsreise til Amsterdam.
Det blir en del jobbing på faren i forbindelse med utgivelsen av den nye boka, så Alex hadde blitt mye alene om det ikke hadde vært for vakre Angelien. Hun er datteren til Saskia, som eier forlaget faren utgir boka si på, og Angelien viser Alex Amsterdam mens hun forteller om byen og landet slik det var i storhetstiden, "The golden ages" ca 16-1700-tallet.
Alex opplever samtidig andre merkelige ting. Han går inn i en butikk og kjøper ei maske og etter det lever han nesten i en paralell verden; hver gang han tar på seg masken opplever han verden gjennom Hannas øyne. Hanna var ei jente som levde i "The golden ages", hun bodde i akkurat det rommet Alex nå har på hotellet og hun brukte alltid en slik maske. Masken, og jenta, finnes også på et maleri i landets Rijksmusum.
Boka er passe lang for de som "må" lese ei bok på engelsk, den inneholder mye informasjon om byen og landet og er i tillegg både spennende og litt mystisk.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: