mandag 29. oktober 2012

Evig søndag av Linnéa Myhre

Linnéa er syk. Hun har depresjon og spiseforstyrrelser. Ofte tenker hun på å dø. Sånn har hun hatt det veldig lenge. En dag får hun en tekstmelding med et tilbud om å få prate med en psykiater som heter Finn. Selv om hun ikke tror det vil hjelpe noe, begynner Linnéa å gå til timer hos Finn.
I litt over et år følger vi Linnéa i hennes forsøk på å få det bedre. Det går opp og ned. Hun prøver medisiner hun får av legen, og medisiner hun stjeler i andres medisinskap. Hun prøver å reise hjem til mammaen sin en tur, hun prøver å reise langt vekk. Noe hjelper litt, andre ting hjelper ikke i det hele tatt.

Dette er en selvbiografisk roman. Mange kjenner Linnéa Myhre fra bloggen hennes linniiie.com, som nå er nedlagt. I boken er Linnéa litt mindre sint enn hun var i bloggen, men hvis du har hatt sansen for henne i bloggform, vil du sikkert like å lese boken også. Den er ganske trist, men forteller mange viktige ting om å lide av depresjoner og hvordan det er å leve med spiseforstyrrelser. Jeg likte den veldig godt.

Ingen kommentarer: