mandag 2. januar 2012

Solstorm av May Grethe Lerum

En kraftig solstorm har gjort at livet på den nordlige halvkule endres drastisk. For Maja, broren Thomas og moren Johanna også, men moren er praktisk og samme kvelden de får vite hvor dramatisk det kan bli tar hun med ungene og låser seg inn i Rimi-butikken hvor hun jobber og de hamstrer alt de kan få plass til i bilen av mat og andre nødvendige ting. Betalt får de ikke gjort, men det kan de gjøre siden når strømmen kommer tilbake og alt blir som normalt. Denne turen gjør at de har det de trenger i mange uker. Andre har det langt verre.
Men det er tøft å leve uten TV, radio, telefon, kjøleskap og PC. Det er ikke varmt vann til å få dusjet engang!
I starten prøver lærerene å holde skole, men må etter hvert gi opp. Det er for kaldt, elevene har nok med å overleve og dessuten bryter det ut E-coli-smitte.
Boka er realistisk. I tillegg til katastrofen og følgende av den følger vi også Maja og familien på andre måter; Thomas som sliter med spillegjeld, Maja som er forelsket i Andreas som plutselig blir borte, om moren, Johanna, som trenger insulin og nabogutten Ronny som er narkoman og blir sittende innesperret i en heis i mange dager.

Ingen kommentarer: