mandag 16. januar 2012

Gyldig fravær av Harald Rosenløw Eeg

Fem ungdommer går i samme klasse, men kjenner hverandre nesten ikke. Alle fem er sent ute til en klassetur, og havner i den samme T-banevogna. Da smeller det. En kjempeeksplosjon gjør at de fem blir sittende fast, langt under jorda. Et par er skadet, det er ingen mobildekning, og de aner ikke om det er noen som kommer for å redde dem. Alle lurer på hva som egentlig har skjedd. Er det en ulykke? Eller en bombe? En terroraksjon?
I boka følger vi de fem ungdommene både i dagene og timene før eksplosjonen, og i timene etter. Den skoleflinke Ida med tvangstankene, tagger-Bruno med hjertefeilen, Anjo som er i ferd med å konvertere til islam, klysete Albert som er sønnen til statsministeren og ikke minst Sherpa som jobber for broren sin med å levere mystiske pakker rundt i Oslo.

Jeg synes denne boka var utrolig spennende. Den er uhyggelig og skremmende, men allikevel er det mye varme og håp her også. Den føltes også veldig aktuell med bombeeksplosjonen, selv om den ble skrevet ferdig en god stund før 22.juli 2011. Den anbefales varmt til alle som vil ha en god og spennende leseopplevelse!

Ingen kommentarer: