tirsdag 5. desember 2017

Emo-Elliken og jakten på Johnny Dean av Tiger Gartè

Emo-Elliken er kledd i svart, og alene, uten å føle seg veldig ensom. Hun tar avstand fra de andre på skolen, rosabloggerne og Johnny Dean-fansa. Johnny Dean er verdens største popstjerne og jentene er helt håpløse der de står utenfor hotellet han bor på og hyler.
Men så blir Johnny Dean kidnappet og politiet leter i blinde. Emo-Elliken starter sin egen etterforskning. Ikke fordi hun er spesielt opptatt av popstjerna, men hun har et og annet å rette opp i forhold til foreldrene, skolen og politiet.
Ved en tilfeldighet overhører hun to som snakker sammen i parken ved Akerselva. Elva har nemlig begynt å oppføre seg snodig, vannet blir innimellom nesten helt borte for så å komme tilbake. Hun forstår utav samtalen at disse to har noe med saken å gjøre. Og hva om alt henger sammen? - Akerselvas mysterium og verdens-stjernas forsvinning? Når broren hennes, den til tider svært irriterende David, også begynner å snoke for så å fordufte, blir Emo-Elliken enda mer oppsatt på å løse gåten.
Noen feil underveis, både mht handling og språk, men boka er spennende og har fint persongalleri og både hushjelpen Imee og miljøaktivisten Marcus Stavrum kan jeg tro på.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: