torsdag 26. oktober 2017

Glimt av Tor Arve Røssland

Jon har aldri passet helt inn. Han har liksom blitt litt utenfor på skolen og ikke hatt det så bra. Om det er derfor eller bare pga jobben moren velger å flytte dem til den lille øya Grovøy, er han litt usikker på, men det er jo et sjokk å flytte fra Bergen og ut i havgapet.
Han bestemmer seg allikevel for at alt skal bli annerledes, han skal ikke la stammingen ødelegge for han mer. Derfor går han opp til ungdomshuset hvor han finner Rebekka, Petter og Alex, de tre bandmedlemmene som øver der oppe. Og så Finn, da, lærer og "fritidsklubbleder" og trener og alt annet.
Så det begynner greit. Men det er noe rart med det ungdomshuset. De må alltid være ute til klokka 19.33. Det er noe de skjuler, tenker Jon. Og når han mister lommeboka og går inn for å hente den, etter det tidspunktet, ser han både gjenferd og ting som beveger seg uten at noen rører ved dem.
Boka veksler mellom nåtid og fortid, den gangen øya var okkupert av tyskerne. Noen av gjenferdene levde på den tiden, men ikke alle...
Jeg fikk aldri helt taket på denne boka, jeg ble ikke skremt, og ting var litt for opplagt, men for unge som lett lar seg skremme av overnaturlige hendelser er den nok spennende. Boka er på nynorsk.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: