mandag 11. april 2016

Jeg er Grimalkin av Joseph Delaney

Morderheksa Grimalkin er Malkin-klanens snikmorder. Hun er rettskaffen, men er kjent for å bruke brutale torturmetoder. Grimalkin har lenge vært Skrømtvokterens motstander, men nå har hun slått seg sammen med Skrømtvokteren og lærlingen hans Tom Ward. I hvert fall for en stund. Sammen klarte de nemlig å binde Den onde, selveste Djevelen. Kroppen hans ligger begravet i en hule i Irland, spiddet med sølvspyd. Men hodet hans bærer Grimalkin i en sekk på ryggen. Hun jages av Den ondes mørke tjenere, og må holde seg i bevegelse så de ikke får tak i henne og kan bringe hodet tilbake til kroppen.
Etterhvert blir det vanskeligere å finne et trygt sted, og Grimalkin og kreftene hennes blir svakere og svakere. Og de som kan hjelpe henne er altfor langt unna.

Denne boken er en del av serien om Den siste lærling, men skiller seg fra de andre fordi den forteller Grimalkins historie. Vi får ikke vite noe særlig om hvordan det går med Tom og Skrømtvokteren. Men akkurat som de andre bøkene i serien er det nifst, spennende og litt ekkelt!

Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: