mandag 16. juni 2014

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Eleanor og Park møtes på skolebussen. Park er halvt koreansk, litt utenfor den kule gjengen, men ikke helt. Eleanor er ny på skolen, hun er stor, rødhåret og har merkelige klær. Hun ber liksom om å bli lagt merke til. Den første dagen er det ingen som vil gjøre plass til henne på bussen, før Park lar henne sitte ved siden av seg. Til å begynne med sitter de bare der,- ser ikke på hverandre, snakker ikke sammen. Men etter hvert legger Park merke til at Eleanor sitter og smugleser på tegneseriene hans. Han begynner å låne henne tegneserier og musikk, og sakte men sikkert oppdager de mer om hverandre. Og forelsker seg.
Men det er ikke enkelt for Eleanor og Park å være kjærester. Park er litt flau over Eleanor. Hun er så annerledes enn de andre jentene han kjenner,- både i væremåte og utseende. Og foreldrene hans forstår ham ikke i det hele tatt. Og Eleanor er fattig, hun bor med moren og fire småsøsken og en voldelig stefar. Kan et sånt forhold virkelig ha en fremtid?

Dette er en av de fineste kjærlighetshistoriene jeg har lest på veldig lenge! Den har hovedpersoner som føles virkelige, den gjør vondt langt inn i hjertet, men den er også vittig og vakker. Den anbefales alle som har vært forelsket eller som vil vite hvordan det kan være!

Denne vil jeg lese!

Ingen kommentarer: