tirsdag 6. mai 2014

Katsa - Nådegaven 1 av Kristin Cashore

Katsa er helt unik. Hun er født med en nådegave som gjør henne istand til å drepe og hun klarer seg lett i en slåsskamp selv om mange går til angrep på henne. Hennes verden består av sju kongedømmer og hun bor selv i et kongedømme regjert av onkelen, Randa. Det er Randa som sender henne ut på oppdrag for å lemleste og å drepe for med frykt å holde makten i landet og vokse seg enda rikere.
Det onkelen ikke vet er at sønnen, prins Raffin, som elsker å forske og studere, sammen med Katsa og  andre nære venner har opprettet Rådet. Rådet prøver å hjelpe der det trengs og rydde opp i den aller verste urettferdigheten.
På et av Rådets oppdrag, for å redde en gammel prins, faren til kongen i nabolandet, og farfaren til Po, treffer Katsa for første gang en hun kan slåss mot, nesten som en likeverdig. Det oppstår et helt speseilt bånd mellom dem og Po lurer veldig på hvorfor Katsa fortsetter å drepe for onkelen sin når hun avskyr det så intenst. Han vil ikke høre på hennes forsvar om at hun ikke har noe valg, alle har et valg i eget liv, selv om det iblant kan være både ubehagelig og farlig å ta dette valget.
Når Po reiser for å prøve å finne ut hva som skjer i landet hvor tanten hans er dronning, rømmer Katsa fra onkelens slott og blir med Po på reisen. Og den reisen blir virkelig et eventyr, eller snarere et mareritt, hvor Katsa blir for første gang i livet blir satt ut av spill.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: