mandag 31. mars 2014

Kloden under vann - Den døde soldaten av Ida-Marie Rendtorff

Etter de store oversvømmelsene har livet blitt vanskelig for de som overlevde. Lara og de andre "dykkerbarna" bor og lever på en plattform kalt Måkeplattformen og de må dykke hver dag for å prøve å finne ting Breiflabben kan selge. Lara er 14, mange av de andre barna er mye yngre, men Breiflabben viser ingen nåde. Ikke engang når de er syke får de slippe.
General Tereus råder på Sørøya. Lara har aldri vært der, øya er omgitt av skarpe klipper og piggtråd. Men de kan se øya i klarvær.
Hun lurer ofte på hvordan det var før oversvømmelsene, med barn som kunne gå på skole, at det ble lys om trykket på en knapp på veggen, at man kunne spise korn og kjøtt og sove i senger. Det høres ut som et eventyr! Og så kom vannet, som om et gedigent vannrør eksploderte, sier moren hennes. Og nå dykker barna i den oversvømte byen og får tang å spise for at Breiflabben skal kunne spise seg mett og feit!
En dag finner de ei loggbok og Jarii og Lara sniker seg til å lese den. Den gir håp og de forstår at ikke alt er som de har blitt fortalt. 

Jeg vil lese denne

Ingen kommentarer: