onsdag 8. august 2012

Forfattertips: John Green

I sommer har jeg blitt litt bedre kjent med den amerikanske ungdomsbokforfatteren John Green. Ikke personlig, men gjennom bøkene hans og aktivitetene hans på nettet. For han er en av de mest aktive, morsomme og engasjerte forfatterne jeg har vært borti. Han har en hjemmeside hvor man kan finne informasjon om bøkene hans og mye annet. Han har også en tumblr-blogg, en twitterkonto og en youtube-konto. Alle disse stedene har jeg lært nye ting, og blitt mer engasjert i viktige saker. John Green er opptatt av miljø og rettferdighet, og at alle har rett til å være "awesome" på sin egen måte. Han har masse humor, og det vises også i bøkene hans. To av bøkene ble nylig stemt fram til topp 10 på en amerikansk liste over de 100 beste ungdomsbøkene gjennom tidene. (Alle bøkene hans var inne på topp 100-lista ...)

Dessverre er ikke bøkene hans oversatt til norsk ennå, men hvis du vil ha en god engelsk bok kan de varmt anbefales! (Vi har en del av dem på biblioteket.)

"Looking for Alaska" er den første boken hans. Den handler om Miles,- en ganske nerdete gutt. Han har ingen venner og sliter med å finne seg tilrette på skolen. Han overtaler derfor foreldrene sine til å la ham begynne på en internatskole i Alabama. Der møter han Chip (the Colonel), romkameraten sin, og ikke minst Alaska Young. Hun er livlig, morsom, spennende og vakker. Og Miles forelsker seg i henne med en gang, selv om han vet han ikke har en sjanse i havet til å få henne. Men Chip og Alaska tar seg av Miles og innvier ham i internatskolelivets hemmeligheter, med røyking og drikking og rampestreker. Men han lærer også om vennskap. Og sorg.
Denne boka er morsom, spennende og trist. Og veldig fin!

Ingen kommentarer: