onsdag 16. mai 2012

Sammen skal vi holde himmelen av Ellen Fjestad

Luka bor på en knøttliten studenthybel og hun har et enda mindre rom på skolen hvor hun studerer kunst og maler. Luka er fra landet, hun sliter med å finne seg til rette i byen. Hun klatrer ned takrenna fra rommet sitt og sniker seg inn på skolen for å male om natta. Luka går sine egne veier og ei natt går hun midt i gata akkurat da Gard kommer susende på motorsykkelen sin. Heldigvis er det Gard som treffer Luka og ikke sykkelen.
Gard spiller trommer. Han er god, men han sliter med å finne glede og mening. Gard har bestemt seg for at han ikke vil leve til han blir gammel, men noen år til er fint. Og han blir utrolig fasinert av Luka, hun er den eneste som ser han som den han er.
Denne boka er annerledes enn det meste jeg har lest i det siste. Den er godt skrevet, Luka og Gard er interessante mennesker med mye vilje. I tillegg har forfatteren fått med et godt budskap mht miljøvern, sett med Lukas øyne. Boka er vinner av Schibsted Forlags manuskonkurranse for barn og unge og det fortjener den!


Ingen kommentarer: