tirsdag 31. mai 2011

Jeg er nummer fire av James Frey

Ni barn blir sendt fra planeten Lorien til jorden sammen med hver sin hjelper. Onde vesener er nemlig i ferd med å ta over Lorien for å tømme den for alle dens ressurser. De ni er knyttet sammen på magisk vis. De onde monstrene er på jakt etter de ni, og må drepe dem i deres nummererte rekkefølge. Når en er drept får de andre vite det ved at en ring dukker opp på benet deres.
Hovedpersonen i boken er nummer fire, og når ring nummer tre dukker opp på benet hans, må han og beskytteren hans nok en gang pakke sakene sine og flytte til et nytt sted. De har blitt vant til et liv på flukt, og bytter bosted og identitet flere ganger i året. Denne gangen kommer de til et sted hvor nummer fire for første gang har lyst til å bli boende. Han forelsker seg og får venner. Men han begynner også å bli voksen, og utvikler de magiske evnene sine. Monstrene kommer etter hvert på sporet av ham, og han må bestemme seg for hva han vil gjøre.
Jeg syntes dette var en spennende bok med mye action og "spesialeffekter". Det er den første i en serie som skal bestå av seks bøker. Den har også blitt filmet.

Ingen kommentarer: