mandag 31. august 2009

Karbondagboka 2015 av Saci Lloyd


Det er varmt, og det er tørt og det begynner å minke på vannet. En dag blir vannet stengt og de må ut i gate for å hente vann ved en vannpost. Og så blir strømmen stengt og Storbritannia, som det første landet i verden, innfører karbondioksidrasjonering.
Laura bor sammen med moren og faren sin og søsteren Kim. Hun spiller i bandet "Dirty angels" og er en ganske vanlig tenåring, til katastrofen rammer. Etter det er ingenting vanlig lenger og alt hun har drømt om blir umulig.
Boka er en skikkelig tankevekker når det gjelder alt vi tar som en selvfølge. Tenk bare på hvor mye vann vi bruker i løpet av en dag! Den viser også hvordan ulike mennesker reagerer i en krisesituasjon, noen med total apati, noen med raseri, mens andre bretter opp ermene og får til ting de ikke engang selv trodde de skulle klare. Og Laura, som var en helt vanlig tenåring, finner til slutt ut at det som virkelig teller er kjærlighet, flom og griser.
Det skjuler seg mange spennende mennesker i Karbondagboka 2015 og mye humor også, i tillegg til alt som blir så skremmende og annerledes.

1 kommentar:

Pia sa...

Den høres spennende ut, fikk lyst til å lese den!