fredag 29. mai 2009

Afrodite og døden av Ritta Jacobsson


Afrodite er interessert i Linus og har lenge drømt om å slå mobilnummeret hans, men ikke på denne måten... Hun har løpt en tur med hunden sin, Voff, og så finner de Linus sin hund bak noen busker. Den ser nesten død ut, i hver fall veldig hardt skadet. Heldigvis svarer Linus på første ring og han og moren kommer og kjører hunden til veterinær. Da Afrodite finner glasskår i veien like ved begynner hun å lure. Har noen kjørt på hunden og bare stukket av? Hvem kan gjøre noe så grusomt?
Da Afrodite senere finner en bulk på, og et knust lykteglass ved farens bil får hun ekstra mye å tenke på.

Samme morgen hadde moren til Mikaela ringt å vekket henne, hun lurte på om hun visste hvor Mikaela var for hun hadde ikke kommet hjem om natten. Ikke noe rart i det, Mikaela overnattet ofte andre steder enn hun fortalte hjemme, så hun vil nok dukke opp snart, tenker Afrodite. Sannheten viser seg å være mye mer brutal og forferdelig trist.

"Afrodite og døden" ble kåret til beste ungdomskrim i Sverige i 2006. Den har det meste; ulike familieforhold, nådeløst ungdomsmiljø, vennskap og kjærlighet til dyr. Boka er også utrolig spennende.

Ingen kommentarer: