onsdag 24. juni 2015

Dronningen av Tearling av Erika Johansen

Vi er i framtiden etter "krysningen" og et teknologisk samfunn som kolapset. Verden er delt inn i fire land som lider under elendige ledere og hvor Den Røde Dronningen i Mortmesne er den verste. Hver måned sendes en karavane med slaver til Mortmesne, ingen kommer tilbake! Hva som skjer med dem kan vi bare ane.
Kelsea ble smuglet ut fra slottet i Tearling da moren, dronning Elyssa, ble drept for snart nitten år siden. Hun har vokst opp i ei enkel hytte i skogen sammen med et eldre par som har lært henne det hun trenger å kunne. Hun har lest klassikerne og Harry Potter, hun kan ri og bruke kniv, men hun har levd helt isolert så de sosiale ferdighetene trenger en finpuss.
Hun har også alltid visst at hun en dag skal ta over tronen og bli kvitt onkelen som sitter som regent nå. Det blir en stor utfordring bare det å komme seg usett inn i slottet og dronning-fløyen, men ved hjelp av Klubba og de andre vokterne, som har sverget dronningen troskap og en landeveisrøver, Rapp, en av de farligste krigerne i landet, får de, etter mye slit, etablert seg.
Det blir en tøff start på en vanskelig oppgave, men Kelsea viser seg å ha mer tæl og vilje enn vokterne, og hun selv, har trodd.
Så ved hjelp av et ukuelig pågangsmot, lojalitet til landet og folket og ved hjelp av alle sine støttespillere pluss litt magi i form av en safir hun alltid har båret rundt halsen, stiger oddsen hennes og vi begynner å tro at hun kan klare jobben med å få skikk på Tearling, selv om den Røde Dronningen er en alvorlig trussel.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: