onsdag 27. august 2014

Glemt av Jessica Brody

Freedom Airlines Flight 121 fra Los Angeles til Tokyo har styrtet i Stillehavet. Alle passasjerene er døde bortsett fra ei jente. Hun blir mirakel-jenta som hele verden får høre om. Selv husker hun ingenting; ikke hvem hun er eller hvor hun kommer fra. Både mennesker, fly, tv,  mobil, nett, alt er ukjent for henne. Og ingen slektninger melder seg.
Jenta blir kalt Jane Doe og blir på sykehuset noen dager. Hun blir dopet ned, de vet ikke helt hva som har gitt henne hukommelsestapet, men hun føler seg frisk og vil ut av sykehuset. En gutt dukker opp, en som ingen andre ser, han sier han vil ta henne med ut, men får det ikke til.
Hun ender i et forsterhjem, men etter hvert treffer hun gutten igjen. Han heter Zen. Og han forteller at han traff henne første gang på en lab. At det er investert masse penger i henne og at folk er på jakt etter henne. Men kan hun stole på han? Er det han lappen hun finner er myntet på, lappen hvor det står "Stol på han"? -  og hva betyr inngraveringen S+Z=1609 på baksiden av medaljongen hennes?

Boka er spennende, ganske skremmende, overraskende og som det står på forsiden av boken: "Det eneste som er verre enn å glemme fortiden... er å huske den"
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: