tirsdag 26. august 2014

Codys arv av Einar A. Lund

I Oslo er det i ferd med å brygge opp til krig. Mellom brunrotter og svartrotter. Brunrottene er mange fler, men svartrottene er smartere. I en villa på Vinderen bor svartrotta Cody sammen med moren sin. De lever et godt rotteliv i veggen til familien Lerke-Nilsen. Faren til Cody døde da han var en liten rottebaby, men moren har fortalt mye om hvilken helt faren hans var. Han var en av de viktigste kamprottene svartrottene hadde. Han hadde nemlig spesielle evner,- han var sanndrømt. Nå er hele svartrottesamfunnet spent på om Cody har arvet farens evner, og kan være med å ta opp kampen mot brunrottene.
Cody vil veldig gjerne bli som faren sin,- en sterk og modig kamprotte. Samtidig synes han det er vanskelig å venne seg til det harde livet de andre svartrottene lever på søppelfyllinga på Grønland. Men etterhvert som han drømmer mer og mer merkelige drømmer, og brunrottene blir mer og mer aggressive, lærer Cody at han virkelig har en viktig rolle å spille i krigen mot brunrottene.

Dette er den første boka i serien Rottekrigen. Den er spennende og actionfylt, og jeg synes det er artig at alt ses fra rottenes synspunkt. Den andre boka i serien er rett rundt hjørnet.

Jeg vil lese denne.

Ingen kommentarer: