torsdag 5. juni 2014

Kidnappingen av John Grisham

Theodore Boone er en ung gutt som har sitt eget "kontor" hos advokatene Boone & Boone. De er foreldrene hans og driver hver sin praksis i hver sin etasje i Park Street i Strattenburg. Theo har vært med i rettsalen mange ganger og kjenner mange av dommerne og han kjenner den del politifolk.

Denne natten blir familien til Theo vekket klokka 4.33 av politiet som ringer. Han og foreldrene må komme til April Finnemores hjem umiddelbart, noe de gjør. Det viser seg at April har forsvunnet og moren hennes er helt fra seg av bekymring. Hun har fortalt at Theo er den nærmeste vennen, eller kanskje den eneste vennen, April har, derfor  vil politiet vite om Theo kan gi dem tips som kan gjøre at de finner jenta fort.
En fjern slektning av Finnemores, en fengselsfugl, har rømt fra fengselet. Theo vet at April hadde kontakt med mannen og nå tror politiet at han har kidnappet April. Theo kan ikke forstå hvorfor noen skulle kidnappe henne, familien har hverken penger eller fine ting så det er liksom ikke noe å hente. Han bestemmer seg for å starte sin egen lille etterforskning og får med seg flere til å henge opp plakater, gi ut flyers og lete ulike steder i byen, noe politiet ikke setter særlig pris på.
Dette er rett og slett krim for barn/ungdom og en helt grei bok, men jeg synes språket flyter litt dårlig og vet ikke om det er forfatterens skyld eller oversetterens.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: