torsdag 9. september 2010

Bra 7ke greier av C.J. Skuse

Tvillingene Paisley og Beau ble berømte som 6-åringer. De fant moren sin, som var voldelig og alkoholisert, død på sofaen, og overlevde 3 døgn alene i en skog. Nå er de 16, faren sitter i fengsel og gir aldri lyd fra seg, Paisley må stadig skifte kostskole på grunn av dårlig oppførsel og Beau bor hos bestemoren, som er en avdanket såpestjerne som bruker opp alle pengene tvillingene fikk da de var små. En dag finner Beau ut at faren har sluppet ut av fengselet. Han har prøvd å kontakte tvillingene flere ganger, men bestemoren har gjemt brevene hans. Når Paisley nok en gang blir utvist fra en skole, bestemmer de seg for å finne faren sin.
De stikker av fra bestemoren etter å ha satt fyr på huset hennes og stjålet smykkene hennes, og setter kursen mot Las Vegas, hvor faren Buddy skal være. For å klare å finne Buddy raner de godtebutikker mens de sørger for å bli filmet av overvåkingskameraer. De sier til kameraet og ransofrene "Fortell Buddy at vi elsker ham!" De legger også igjen klistremerker på ransstedet, med "Vidundertvillingene" påtrykt. Det var det faren kalte dem da de var små.
Etterhvert er de i nyhetssendinger over hele landet, de får masse fans som starter klubber og nettsteder hvor de hyller "Vidundertvillingene". Men berømmelsen betyr også at bestemoren får vite hvor de er. Og hun vil naturligvis ha tak i dem. Og pengene deres...
Dette er en spennende og actionfylt bok,- nesten en "road-movie" i bokform. Jeg likte den godt,- det er en bok for både gutter og jenter som liker action og spenning.

Ingen kommentarer: