tirsdag 29. desember 2009

Flukten fra Ko av Sindre Mekjan


Sara sitter på ungdomsanstalten Ishuset. Selv om de er vant til at alarmen stadig går er alt annerledes denne dagen og Sara klarer å rømme. Hun MÅ bare finne igjen broren Raol og moren og så må de komme seg til småbruket mens det ennå er tid.
Landet Sara bor i er kaotisk, Samlingen har hatt makten, men nå har Opprørerne begynt å få mer makt. På sin vei mot det hun tror er friheten finner hun først to barn, Niko og Sigi, og apekatten Amox. De klarer på forunderlig vis å gjemme seg på loftet på et hotell selv om opprørerne gjennomsøker huset. De klarer å komme seg inn i jungelen og til småbruket, bare for å finne det også ødelagt og utrygt. En gammel venn av familien er fortsatt der og ber dem skynde seg til byen Pescadero, men også dit kommer de for sent, opprørerne er der allerede og folk i byen er tatt til fange.
I denne boka er det ikke lett å se forskjell på rett og galt, hvem som er venn og hvem som er fiende, hvilken side i krigen som er den rette. Men det er vel sånn en krig er. Boka er spennende og nådeløs!

Ingen kommentarer: