mandag 18. januar 2010

Lasarusfenomenet av Kjetil Johnsen

Denne boka er den første i en serie som heter Den 4. parallell.
I boka møter vi Emma, som våkner opp fra koma etter en bilulykke hvor foreldrene og lillebroren har blitt drept. Onkelen hennes skal ha ansvaret for Emma, men hun synes han oppfører seg merkelig. Hun opplever også underlige og ubegripelige ting,- ser mennesker som ikke er der, og når det dukker opp mystiske menn med mørke dresser og pistoler, forstår Emma at onkelen vet noe hun ikke vet. De må flykte. Men noen vet hvor de har tenkt seg, og det blir en jakt på liv og død.

Dette er en kjempespennende og engasjerende historie, med mye action. Den inneholder også endel vitenskapelige ting om bl.a. parallelle verdener og kvantefysikk, men det gjør det hele bare mer spennende, synes jeg. Jeg gleder meg til neste bok i serien!

Og nå har jeg lest den nye boka" Carrington-katastrofen" og den er ganske creepy. Både det at Emma og Caine, som hun flyktet med i forrige bok, ikke helt vet i hvilken tid de er og at samme hvem de velger å stole på viser det seg å være et fatalt valg. Og det er spennende med solstormene som lager ekstremt nordlys og gasskyer som truer jorda og vår eksistens. Først og fremst alt vi er avhengige av av eletrisk drevne nødvendigheter.
Vi får også vite litt mer om Caine og bakgrunnen for hans reise til parallelle verdener. Caine som var soldat og opplært til å drepe....

1 kommentar:

Kjetil Johnsen sa...

Takk for hyggelig omtale!