onsdag 16. desember 2009

Fjellprinsessen av Shannon Hale


En dag kommer det ei vogn til Eskeltind, det lille fjellsamfunnet hvor de lever av å brekke stein, linder, ut av fjellet. I vogna er det et sendebud fra kongen om at alle jenter mellom 13 og 18 skal bli med til et nyopprettet akademi. Der skal de lære å lese, å danse, å konversere og alt som skal til for å bli prinsesse. Prestene i landet har nemlig funnet i sine spådommer at den framtidige prinsessen kommer fra Eskeltind.
Det blir tøffe tak på akademiet. Læreren er brutal, de lengter hjem, det er mye kamp mellom jentene, men de lærer ogå mye. Miri, som er hovedpersonen i boka, går lenge uten en eneste venn. Men så oppdager hun et hemmelig språk, et språk som alle fjellfolk kan "høre" og hun blir etter hvert ganske betydningsfull.
Ikke ofte jeg er usikker på hva jeg mener, men faktisk er jeg det mht denne boken. På den ene siden har den for mye prinsesse-greier, men så har den også en snodig og spennede side når det gjelder dette hemmelig språket og livet til disse fjellmenneskene. Og den formidler en kjærlighet til naturen og det samfunnet disse jentene kommer fra som gjør det verdt å lese boka.

Ingen kommentarer: