onsdag 20. mars 2019

Vov-Vov-effekten av Helene Guåker

Hvorfor gjorde de det, egentlig? Gikk til angrep på han på den måten. Han har fått lang trening i å gjøre seg usynlig, men akkurat i dag funka det tydelig ikke. Og så sitter han der med hele skylda! For at de gikk til angrep og han til slutt forsvarte seg. Dette kan han ikke fortelle Mamma, de har ikke råd til ny vindusrute. Og hvordan skal han fortelle at han er utvist fra skoen?
Dette er starten, men fortsettelsen blir så mye verre. Når Mamma og han er i parken med bikkjene og Mamma tar feil sekk. En sekk som viser seg å inneholde 100 000 kroner og som han gjemmer under den løse planken under senga.
Det var nok lite smart, da han kommer hjem etter å ha gått med to av hundene er hele huset herpa og Max, en av hundene, en av hans aller beste og egentlig eneste venner, er kidnappet. Det var jo fordi nettopp Max ble syk at Mamma tok feil sekk. Han må finne Max! Og han må rydde opp i rotet, både i huset og i forhold til sekkene som ble byttet om.
Det blir et utrolig tøft døgn for Alex, et døgn hvor han beveger seg inn i det miljøet han har skydd etter alt som skjedde med Pappa.
Sår og tøff bok om en forelder som havner utpå og hvor vanskelig det er for den som er igjen, både mht å snakke om det som skjedde og å ha råd til hus og mat og alt. Og så er det hundene, da, Vera, Mac, Hektor og Anja, de er tryggheten i livet hans.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: