tirsdag 26. mars 2019

Dronningen vender tilbake av Aslak Dørum

Flavia har levd ganske beskyttet. Familien har vært velstående med tjenere og et bra liv. Men etter at faren hennes forsvant under et oppdrag for å frakte den gylne boken, den øya Vitinia blir styrt etter, endres alt. Hvor faren er nå, og om han i det hele tatt lever, vet ingen. Og plutselig blir også moren hentet av soldatene til Krakus, beskyldt for å være delaktig i tyveriet av boken.
Dette gjør at Flavia også blir uglesett i byen og en dag får Trunus og gjengen hans tak i henne og hun blir klippet. Det er da tjeneren Acarus og kona Amadiva bestemmer at de må flykte.
Det blir en tøff ferd hvor få av de de møter er til å stole på. Heldigvis har de Ruphus på sin side, Ruphus som skulle følge dem ut av skogen, men som blir med videre. Gutten som kan tilkalle både fugler og dyr og som har et utrolig forhold til naturen. Men også han, med sine spesielle evner, kan bli lurt.
Soldater, og ikke minst den onde mannen med de gule støvlene, hekser og ulike folk som ikke helt vil innse at krigen er slutt pga Krakus` onde rykter, gjør at Flavia og vennene setter livet på spill flere gangen.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: