fredag 24. august 2018

Den ukjente drømmeren av Liani Taylor

Jeg var veldig spent på den nye boka til Laini Taylor, siden jeg likte så godt Mørk Engel. Jeg ble ikke skuffet. "Den ukjente drømmeren" er en magisk fortelling.
Lazlo Ukjent. Han hadde en gang et navn, "men det var dødt som en sang det ikke var noen igjen til å synge". Derfor ble det Lazlo Ukjent. Han var en av mange foreldreløse barn i Zemonan kloster i Zosma. Men han var den eneste som tok seg tid til å høre på gamle, lett senile Broder Cyrus når han fortalte historier. Han fortalte ofte om den Usette by, den byen alle hadde glemt navnet på, som i en felles black out. Siden den dagen het byen bare Jammer.
En dag ble Lazlo bedt om å gå med dokumenter til biblioteket. Han kom aldri tilbake. I biblioteket kunne han fortsette å drømme og prøve å finne ut alt som var å finne ut om den Usette by. Han skrev ned alt han fant ut og han tilegnet seg faktisk litt av språket.

Thyon Nero var hertugen av Vaals sønn og dronningens gudsønn., Alkymist. Og en dag står han, i egen polerte versjon, i biblioteket og forlanger å få Lazlos bøker og ut ifra dem lager han gull.
Det kunne fortsatt slik, men en dag kom en stor delegasjon til byen. Det var tizerkankrigere, spektralhjorter og, i tillegg til mannlige krigere, kvinner med elilith-tatoveringer ved navlen. De kom fra den Usette byen og var på jakt etter mennesker som kunne hjelpe dem å gjenopprette alt de hadde mistet, folk som kunne matematikk, ingeniørfag og metallurgi. Men Lazlo har et våpen ingen kjenner til, han kan snakke med dem på deres eget språk. Og så er han, den ukjente og ubetydelige, på vei til byen han har drømt om siden han var liten.
Jeg vil låne denne


Ingen kommentarer: