mandag 7. mai 2018

Skilpadder hele veien ned av John Green

John Green er vel en av de aller største navnene når det gjelder ungdomslitteratur. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har drøyet litt med denne, mente temaet ikke var så relevant. Heldigvis tok jeg den med meg nå, for jeg er igjen positivt farget av denne forfatteren og elsker boka.
Aza sliter med tvangstanker, noe hun har gjort så lenge hun kan huske. Hun går til psykolog, har gjort det lenge, men hun mener, som alle oss som sliter med angst og tilbakevendende tvangstanker og fobier, at frykten er reell. Og frykt er jo det, i den ytterste konsekvens, fly kan ramle ned, edderkopper, i hvert fall i andre land, kan være farlige, og bakterier finnes jo! For det er det som er Aza sin greie, bakterier, og vi består jo faktisk av en mengde av disse bakteriene og mikrobene. Ikke bare lever vi med dem på oss, men også i oss, det er det som får Aza til å spinne.
Hun er heldig som har en bestevenninne, Daisy, som ikke er redd for noe som helst, men gjerne skulle hatt bedre økonomi. Da milliardærfaren til en gutt Aza kjente tidligere blir borte og det utloves en klekkelig dusør for tips som kan finne han, er jentene igang. Ting blir allikevel ikke helt som de hadde tenkt da Aza og gutten, Davis,  finner tonen fra tidligere og ender i et forhold. Et forhold med forviklinger siden tanken på en annens tunge i sin munn får Aza og hennes mikrobe-fobi til å gå helt av hengslene.
Boka er alvorlig, men også morsom og spennende.
Jeg vil låne denne

Ingen kommentarer: